Kinatrening

Oslo Bordtennisklubb

Kinatrening er en integrert og viktig del av Oslo BTKs trening. Den forekommer på de ordinære partiene. Kinatrening er en treningsform som både gir kvalitet og kvantitet, og dessuten en god kontakt mellom trener og spillere. Det er en veldig effektiv form for teknikktrening, og det er spesielt viktig for de yngre spillerne som ikke har kommet så langt i sin utvikling. Kinatrening gir en god utviklingskurve.

Kinatrening er en teknikk som ble utviklet i Kina. Den kalles derfor også Kinatrening. Treningen går ut på at treneren har en stor eske med baller som han/hun i rask takt, mater mot spilleren samtidig som han/hun kontrollerer og korrigerer spillerens teknikk. Det er den beste og raskeste måten å lære seg riktig teknikk på. Kinatrening er den mest effektive treningsformen hva gjelder teknikktrening og er et viktig komplement til den ordinære treningen. Særskilt effektiv er den for spillere i ung alder der sikkerheten i teknikken enn så lenge ikke er så høy. Der kan eske i uken gi en veldig rask utvikling. Om man vil bli god i bordtennis er det dog nødvendig å trene med kinatrening også. LINK youtube av kinatrening

Se hvordan kinatrening utføres; https://www.youtube.com/watch?v=yd9KynKccDo

Målgruppen

Målgruppen er spillere på bordtennisskole og viderekommende. Det er maksimalt tre spillere pr «eskeøkt». Man forsøker å holde antallet nede på 2 spillere pr «eskeøkt» der det går.

Er det noen som ønsker kinatrening utenom oppsatt treningstid «bordtennisskole» og «viderekommende», ta kontakt med Jan Berner (jan.berner@olympian.org / 97082529). Dette vil bli en ekstra kostnad pr time foruten trenings- og medlemsavgift.

Se Ma Long trene kinatrening; https://www.youtube.com/watch?v=3kOJqB2A6Xw